• Tiskové prohlášení k diacetylu v e-liquidech

v České republice i v mezinárodních médiích se objevují zprávy o přítomnosti škodlivé látky diacetyl v náplních do elektronických cigaret, tzv. liquidů. V souvislosti s těmito informacemi vydává Komora elektronického kouření (KELK) následující stanovisko.

Podle informací KELK nejsou v České republice v prodeji u certifikovaných výrobců a distributorů žádné náplně obsahující diacetyl.

Můžeme ubezpečit uživatele, že nemáme žádné informace o přítomnosti náplní s obsahem diacetylu na českém trhu. Všichni členové Komory a současně i všichni výrobci nechávají veškeré své produkty, které jsou v prodeji v České republice, na obsah škodlivých látek testovat,” říká Robert Hrdlička, předseda Komory elektronického kouření.

Členové Komory elektronického kouření zastupují dodavatele a distributory s celkovým pokrytím trhu téměř 90 %.

Jako podklad tvrzení si dovolujeme zaslat výsledky laboratorní analýzy na dva náhodně vybrané produkty (1 x Liqua C a 1x Liqua Q) od společnosti Ritchy. Náplně této společnosti patří k nejprodávanějším na českém trhu. Budete-li mít zájem o výsledek laboratorního šetření na jakoukoliv další příchuť či náplň, neváhejte nás kontaktovat.

Kdo jsme?

Jsme dobrovolné sdružení  prodejců elektronických cigaret a s nimi souvisejícího příslušenství. Naše sdružení si klade za cíl sjednotit výrobce, distributory a prodejce výrobků určených k tzv. e-kouření (elektronické cigarety a jiné inhalátory). Důležitou činností sdružení, která vyplývá ze stanov, je pravdivé informování veřejnosti o elektronickém kouření. Součástí naší práce je tak i pravidelné testování e-cigaret a jejich náplní, komunikace s legislativními orgány a v neposlední řadě podpora uživatelů e-cigaret.